24-25 жовтня 2024 року на базі Миколаївського національного аграрного університету була проведена Міжнародна науково-практична конференція «Біологічні, біотехнологічні та генетичні аспекти інтенсифікації аграрного виробництва». Співорганізатором конференції є Національний університет харчових технологій, а модератором такої наукової колаборації виступив завідувач кафедри БТМ, професор Віктор Стабніков. Тож здобувачі і викладачі кафедри активно долучилися до цієї наукової події.
Під час пленарного засідання учасники конференції заслухали доповідь, підготовлену нашою магістранткою Анастасією Охмакевич (керівник: професор Тетяна Пирог), на тему «Вплив фізіологічного стану індуктора дріжджів на біологічну активність поверхнево-активних речовин Rhodococcus erythropolis IMV AC-5017».
На засіданні секції «Біотехнологічні аспекти для аграрного виробництва, ветеринарії й харчових технологій», головувала на якій деканка факультету Біотехнології та екологічного контролю, доцентка Наталія Грегірчак, були представлені доповіді магістранток Анни Воробей «Вплив поверхнево-активних речовин Rhodococcus erythropolis ІМВ Ас-5017, синтезованих за наявності триптофану та еритритолу, на деструкцію біоплівок фітопатогенних бактерій» та Дарії Благодир «Дія на комбіновані біоплівки комплексу ефірних олій з поверхнево-активними речовинами, синтезованими Acinetobacter calcoaceticus IMВ B-7241 за наявності бактеріальних індукторів». Керівником обох здобувачок є професор кафедри Тетяна Пирог.
Необхідно відзначити високий науковий рівень представлених доповідей наших магістранток, які продемонстрували ґрунтовні знання та практичні навички у своїх дослідженнях. Вітаємо їх із успішними виступами та бажаємо нових досягнень і натхнення для подальших наукових пошуків! Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з Миколаївським національним аграрним університетом у напрямку розвитку біотехнологічних досліджень і підготовки висококваліфікованих фахівців.