Шлях до омріяної професії – до улюбленої справи свого життя ніколи не буває простим, а часом видається і досить тернистим. Із власного досвіду скажу, що шлях до усвідомлення себе як перспективного біотехнолога зайняв немало часу і коштував немало зусиль. Потрапивши із абсолютної іншої сфери діяльності у світ біотехнології, я спочатку відчувала себе розгубленою і зовсім не сподівалася на успіх реалізації свого рішення кардинально змінити професію. Це нагадувало ситуацію, коли бактерія потрапила до свіжого поживного середовища з новими для неї субстратами, і їй треба якнайшвидше насинтезувати ферменти аби пристосуватися до нових умов. Тим не менш, мої «адаптаційні механізми» спрацювали вдало, бакалаврська кваліфікаційна робота захищена і вже час ставати на новий щабель – здобуття ступеня магістра з біотехнології.
Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій
КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»