Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій
КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»
Участь у конференції – це завжди прекрасна можливість для здобувачів поділитися із широкою аудиторією результатами своєї кропіткої праці у написанні дипломних робіт як наукового, так і інженерного спрямування. А для магістрантів І року навчання – це також і чудова нагода пройти першу апробацію майбутніх кваліфікаційних робіт після їх довгого «культивування» упродовж 7 останніх місяців.
15 квітня у онлайн-режимі відбулася 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблеми харчування людства у ХХІ столітті», де під час роботи секції «Біотехнологія і мікробіологія» комісією у складі доцентів Вікторії Красінько, Юрія Карлаша, Світлани Тетеріної, Олександра Воронцова, Ольги Слободян, Світлани Старовойтової та ведучої секції Оксани Скроцької було заслухано дев’ять доповідей наших магістрантів.
Кожного року перед здобувачами освітнього ступеня «бакалавр» постає питання: «Чи потрібно поступати до магістратури?». Для того, щоб здобувачі змогли визначитись, завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Тетяна Пирог разом із доцентом Оксаною Скроцькою організували їм зустріч із нашими випускниками-біотехнологами, які нині обіймають топові посади на провідних фармацевтичних підприємствах нашої країни.
Сьогодні до здобувачів 4 курсу бакалаврату з використанням сервісу Zoom завітали: Наталія Гриценко – випускниця 2008 р., менеджер з реєстрації лікарських засобів ТОВ «КРАТІЯ ЛТД»; Анна Софілканич – випускниця магістратури 2009 р., менеджер з розвитку системи забезпечення якості служби управління якістю та впливом на навколишнє середовище Корпорації «Артеріум»; Микола Івахнюк – випускник 2015 р., інженер сектору оптимізації технологічного процесу АТ «Фармак»; Олена Шамрай – випускниця 2017 р., фахівець з реєстрації і стандартизації ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця»; Артем Герштман – випускник 2019 р., інженер-технолог групи технологій твердих лікарських форм дослідно-впроваджувальної лабораторії ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод».
За вікном весна, а наші здобувачі навіть у вихідний не можуть без товариства однодумців. Тож, поки інші переглядали улюблені серіали чи займались підкоренням цілини активні БТЕКівці влаштували черговий інтелектуальний бій. А саме, 11 квітня у форматі відеоконференції відбулась чергова інтелектуально-розважальна гра Brain ring.
У грі взяли участь три команди – «Oda Shark», «Т-хелпери» і «Натуралісти». До журі увійшли представники студентської ради: голова студентської ради факультету Єлизавета Дон, голова наукового сектору Артур Захаров, заступниця голови наукового сектору Богдана Короленко і секретар Марія Сірант, яка ще й виступила ведучою.
Конкурс складався з 3-х раундів, у кожному з яких команди повинні були дати відповідь на три питання з різних сфер життя. Була запекла боротьба, де кожна команда проявила себе з найкращої сторони.
Традиційно кожної весни в нашому університеті за підтримки провідних компаній та рекрутерів проводять ярмарки вакансій – спеціальні кар’єрні заходи, де здобувачі можуть розширити свої професійні знання та навички, а представники компаній-роботодавців підібрати перспективних молодих фахівців.
Цьогорічний весняний Ярмарок вакансій НУХТ проходив у форматі онлайн-трансляцій у два етапи: 16-18 березня та 7-8 квітня. До кар’єрних івентів долучилися понад 30 провідних компаній країни, топ-менеджери та фахові експерти яких провели для здобувачів і випускників цікаві вебінари, панельні дискусії, підготували ґрунтовні відео-презентації та розіграші.
8 квітня 2021 р. у форматі відеоконференції відбулась підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» 2020-2021 н.р. (далі – Конкурс). Цьогоріч організатором даного заходу вперше був Національний університет харчових технологій (наказ МОН України № 1457 від 24.11.2020 р.).
Для участі у ІІ турі Конкурсу надійшло 48 робіт з 23 закладів вищої освіти. У підсумковій конференції брали участь 40 найталановитіших здобувачів-біотехнологів з 14 закладів вищої освіти України, які є авторами 30 наукових робіт. Зважаючи на тематичне різноманіття представлених на конкурс робіт, для їх презентації було організовано три секції: «Харчова і сільськогосподарська біотехнологія», «Промислова та екологічна біотехнологія», «Фармацевтична та молекулярна біотехнологія». По закінченню роботи секцій члени Галузевої конкурсної комісії упродовж двох годин вирішували долю учасників.
Під час проведення підсумкової науково-практичної конференції ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» паралельно працювали три різні секції, де здобувачі представляли свої наукові роботи. Однією із них була секція «Фармацевтична та молекулярна біотехнологія».
Роботи, які презентували учасники оцінювало кваліфіковане журі, до складу якого входили представники закладів вищої освіти, де здійснюють підготовку здобувачів за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія». Очолював комісію Віктор Стабніков – професор кафедри біотехнології і мікробіології Національного університету харчових технологій. Також до складу журі увійшли: Оксана Стрілець – професор кафедри біотехнології Національного фармацевтичного університету; Олена Щербак – декан факультету біотехнології та природокористування Харківської державної зооветеринарної академії; Оксана Скроцька – доцент кафедри біотехнології і мікробіології Національного університету харчових технологій та Романа Петріна – доцент кафедри технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології Національного університету «Львівська політехніка».
З метою пошуку обдарованої студентської молоді, зацікавленої таким сучасним напрямком розвитку світової економіки як біотехнологія та створення умов для її творчого росту, активізації науково-дослідної роботи студентів в нашому університеті був проведений ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» 2020-2021 н.р. (наказ МОН України № 1457 від 24.11.2020 р.). 8 квітня Конкурс був ознаменований своєю головною подією: презентацією робіт – фіналістів ІІ етапу ІІ туру.
Роботи, які були презентовані по секції «Харчова і сільськогосподарська біотехнологія» оцінювало журі, до складу якого увійшли: Наталя Грегірчак – декан факультету біотехнології та екологічного контролю Національного університету харчових технологій; Ганна Ямборко – доцент кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології Одеського національного університету імені І.І. Мечникова; Тетяна Скляр – завідувач кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара; Вікторія Красінько – доцент кафедри біотехнології і мікробіології Національного університету харчових технологій.
Ось і відбувся другий етап другого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»! У вже звичному для всіх режимі віодеоконференції відбулось засідання секції «Промислова та екологічна біотехнологія». Роботи конкурсантів оцінювало кваліфіковане журі на чолі із завідувачем кафедри біотехнології і мікробіології Національного університету харчових технологій, професором Тетяною Пирог. До складу комісії також увійшли: доцент кафедри екобіотехнології та біорізноманіття Національного університету біоресурсів та природокористування Оксана Кляченко, доцент кафедри технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології Національного університету «Львівська політехніка» Ольга Швед, доцент кафедри біотехнології і мікробіології Національного університету харчових технологій Світлана Старовойтова та доцент кафедри біоінформатики Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Лоліта Маринченко.
Цьогоріч Національний університет харчових технологій (НУХТ) вперше проводить ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» (далі – Конкурс) у 2020/2021 навчальному році (наказ МОН України № 1457 від 24.11.2020 р.)
ІІ тур проходить у два етапи: І – рецензування робіт членами Галузевої конкурсної комісії, а ІІ етап – захист робіт на підсумковій науково-практичній конференції Конкурсу.
Захисти бакалаврів. Червень 2025 р.
Випуск магістрів. Лютий 2025 р.
Захисти магістрів. Грудень 2024 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2024 р.
Випуск магістрів. Лютий 2024 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р.
Посвята в студенти. Вересень 2023 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2023 р.
89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р.
Посвята в студенти. Вересень 2022 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2022 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р.
Посвята в студенти. Серпень 2021 р.
Захисти бакалаврів. Червень 2021 р.
87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р.
Посвята в студенти. Вересень 2020 р.
On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р.
Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р.
Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р.
Вечір факультету. Жовтень 2019р.