Нарешті! Нарешті командор Pfizer розбив орди коронавірусу, і ворота в реальний світ знову відкрились. Нарешті настав час побачитись в живу з нашими інтернет-знайомими: бактеріями Escherichia coli та Staphylococcus aureus. Я мріяв про це ще з минулого року, але очікування знову з реальністю не співпали. На перше побачення не прийшли ні бактерії, ні археї, ні навіть дріжджі чи аспергілові гриби. Замість них прийшов крохмаль з заявою про те, що ми не вміємо працювати зі справжніми мікробними клітинами (бо про це потурбувався один наш неклітинний знайомий з Китаю із заздрощів, що в бактерій є клітинна стінка та клітинні органели, а в нього немає), тож ми маємо тренуватися «на кішках», а якщо точніше, на цьому самому крохмалі.
Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій
КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність G21 «Біотехнології та біоінженерія»







































