Чи ловили Ви себе на думці, що коли займаєшся цікавою справою, то час пролітає зовсім непомітно і стає неважливо, будній це день чи вихідний. Сьогодні дружня сім’я кафедри біотехнології і мікробіології на чолі з аспірантом кафедри Лілією Ключкою за активної участі членів наукового гуртка «BIOTECH» Петренко Наталії, Боднар Оксани, Янчука Івана, Царьової Насті, Зварич Анни, Ярової Ганни зустрічала гостей. Майже три години суботнього ранку пролетіли зовсім непомітно для 16 учнів, серед яких були наші вже постійні друзі з Київського палацу дітей та юнацтва, а також «новачки» зі спеціалізованої школи з поглибленим вивченням англійської мови №15, школи № 271 та Бучанського НВК «СЗОШ І-ІІІ ступеня» №4, які завітали на майстер-клас «Біотехнологія: від виділення мікроорганізмів до корисних продуктів».. Метою цього-майстер класу було не тільки теоретично ознайомити учнів з біотехнологією, а й надати їм можливість самостійно попрацювати: виділити накопичувальні культури мікроорганізмів, здійснити пересів бактерій та дріжджів на різні поживні середовища, провести ідентифікацію мікроорганізмів та виділити бактеріальну ДНК.
Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій
КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ
ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»