На минулому тижні в Чернігівському обласному науковому ліцеї відбулася надзвичайно цікава профорієнтаційна зустріч з учнями 11-х класів, під час якої здобувачка групи БТ-1-2, Булденко Софія, представила спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія». Школярі мали унікальну можливість почути з перших вуст про те, як опановується ця актуальна спеціальність саме в Національному університеті харчових технологій.
Софія відразу захопила увагу учнів, розповівши, як біотехнології змінюють світ. Вона наголосила на тому, що цей напрям є серцем сучасних інновацій: від створення екологічно чистих харчових продуктів до розробки новітніх ліків та косметичних засобів. Особливо вона підкреслила роль біотехнологій у вирішенні глобальних проблем людства, таких як охорона здоров'я та продовольча безпека.